Monday, Sep 25, 2023
HomePosts Tagged "3D"

Google веќе е на чекор од реализација на проектот Tango како нов вид на смартфон кој ќе се базира на пренесена реалност (AR) и со повеќето сензори и 360 камери ќе може да креира мапи од внатрешноста на просторите, да прикажува 3D слики и видеа

Read More

Facebook конечно овозможи објавување на фотографии во 360 степени директно на News Feed. Откако корисниците ќе ја снимаат панорамата или фотографијата во 360 степени со камера од смартфон или некоја друга апликација, може директно да ја објават на Facebook, каде ќе бидат конвертирана во слика

Read More

Следната голема иновација на Samsung според поднесените патенти ќе биде Galaxy смартфон чиј софтвер ќе прикажува холограми за многу забавен и интерактивен интерфејс. Холограмите ќе бидат стандардни за почетното мени каде иконите ќе се проектираат во 3D форма и ќе имаат модерен облик. Постигнувањето на холограмскиот

Read More

Научете како сами да си направите 3D холограм. За оваа намена ви е потребна проѕирна пластика. Само погледнете го видеото и следете ги внимателно инструкциите на YouTube-рот „Mrwhosetheboss“ - запазете ги димензиите на парчињата, кои потоа треба да ги залепите со селотејп или било што,

Read More

Oculus го претстави тракерот Oculus Touch кој ќе служи како контролер за видео игрите со виртуелна реалност и ги објасни деталите за првите игри со целосно 3D искуство. Контролерот ќе биде дел од новиот пакет на Oculus наменет за широката потрошувачка, а ќе бидат вклучени

Read More