Thursday, Mar 22, 2018
HomeГИГА БАЈТХај текСледно од Samsung – Телефон со холограми

Следно од Samsung – Телефон со холограми

Следната голема иновација на Samsung според поднесените патенти ќе биде Galaxy смартфон чиј софтвер ќе прикажува холограми за многу забавен и интерактивен интерфејс. Холограмите ќе бидат стандардни за почетното мени каде иконите ќе се проектираат во 3D форма и ќе имаат модерен облик.

samsung hologram

Постигнувањето на холограмскиот ефект ќе се реализира преку нова технологија видлива за окото и без специјални наочари. Оваа иновација Samsung ќе ја пушти во наредните години бидејќи се уште е во рана фаза на развој.

Извор: telefoni.mk