HomeСТУДЕНТУМСе доделуваат стипендии на млади истражувачи за краток студиски престој во Велика Британија

Се доделуваат стипендии на млади истражувачи за краток студиски престој во Велика Британија

Во тек е конкурс за доделување на 6 стипендии за млади истражувачи од Република Македонија, за кратки студиски престои во времетраење од 1 до 3 месеци на соодветни високо образовни и научно – истражувачки институции во Велика Британија, за 2016 година, информира МОН.  Британскиот фонд за стипендии ги покрива трошоците за сместување и храна (915 фунти месечно во Лондон, 800 фунти месечно за останатите градови).

Крајниот рок за аплицирање е 31 март 2016 година. За подетални информации посетете ги специјализираните интернет портали www.stipendii.mon.gov.mk и  www.britishscholarshiptrust.org.

 

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com