HomeДЕНЕШНАРепубликаПрскање против комарци во Охрид Дојран и Ресен овој викенд

Прскање против комарци во Охрид Дојран и Ресен овој викенд

Министерството за транспорт и врски информира дека викендов ќе се изврши авио третирање со широкопојасен инсектицид за третирање на комарци (аеросолна адултицидна дезинсекција) .

Престојното прскање на комарци ќе биде извршено во:

Општина Охрид за вкупна површина од 1500 ха – едно прскање на 11.07.2015 година

Општина Дорјан за вкупна површина од 1000 ха – едно прскање на 11.07.2015 година

Општина Ресен за вкупна површина од 1000 ха – едно прскање на 12.07.2015 година

Општина Чешиново-Облешево за вкупна површина од 900 ха – едно прскање на 12.07.2015 година.

Со дезинсекцијата ќе биде третирана вкупна површина од 4.400 хектари,  со  високо квалитетен инсектицид кој се употребува во овој период од годината.

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com