Sunday, May 31, 2020
HomePosts Tagged "прскање"

Како што информираат аеросолната дезинсекција, односно авионската ќе се одвива во сабота и недела од од 5:30 до 10 часот. Терестрична дезинсекција, против возрасни форми на комарци, ќе се одвива од 28 август до 1 септември, во периодот од 23 до 4 часот, наредниот ден. Доколку временските

Read More

Вториот наврат на аеросолната дезинсекција (авионска) во 2016 година, на подрачјето на Град Скопје, против возрасни форми на комарци, ќе се одвива на 28.05.2016 (сабота) и на 29.05.2016 (недела), во период од 5:30 до 10:00 часот. Аеросолната дезинсекција (терестрична), ќе се одвива во деновите од 29.05.2016

Read More

Од Град Скопје известуваат дека, викендот што следува ќе продолжи првиот наврат на дезинсекција против  комарци за 2016та год., која поради условите веќе беше одложена. Прскањето ќе се одвива на два начина: авионска и терестична. Првата ќе се одвива на 14.05.(сабота) во период од 05:30

Read More

Помина една недела по прво прскање на улиците со калциум магнезиум ацетат (КМА), но намалување на  загадувањето во Скопје не е на повидок. Воздухот кој го дишат скопјани и понатаму е екстремно загаден. Прашинските честици ПМ-10 и ПМ-25 се сеуште на вртоглаво високо ниво, односно

Read More

Службите на Град Скопје во 11:30 часот ги превземаа првите мерки за сузбивање на штетните пм10 честички со прскање на средството Калциум Магнезиум Ацетат за намалување на загаденоста на воздухот. Средството беше испрскано на крстосницата на булеварот Св. Климент Охридски и со улицата Свети Кирил и

Read More

Денеска започнува авионска дезинсекција на повеќе региони во Македонија кои беа зафатени од поплавите во градовите Охрид, Штип, Велес, Куманово, Прилеп, Битола, Тетово, Струмица и Кочани со цел да се спреи ширење на болести и зарази, особено на преносители како комарци и крлежи. Прскањето ќе

Read More

Од Град Скопје соопштија дека третата серија на дезинсекција против комарци по воздушен пат ќе се одвива на 25 и 26 јули, сабота и недела, во период од 5.30 до 8.00 часот. Третата аеросолна дезинсекција (терестрична) на подрачјето на Град Скопје, против комарци, ќе се одвива во деновите

Read More

Министерството за транспорт и врски информира дека викендов ќе се изврши авио третирање со широкопојасен инсектицид за третирање на комарци (аеросолна адултицидна дезинсекција) . Престојното прскање на комарци ќе биде извршено во: Општина Охрид за вкупна површина од 1500 ха – едно прскање на 11.07.2015 година Општина Дорјан

Read More

Од град Скопје известуваат дека ќе се изврши авионско прскање против комарци на територија на главниот град во наредните денови, во петок и сабота од 05.30 до 08.00 часот наутро. Втората фаза пак, на теренското прскање против комарци на подрачјето на Град Скопје ќе се

Read More