Wednesday, Apr 25, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаПлатете радиодифузна такса, УЈП присилно ќе наплаќа

Платете радиодифузна такса, УЈП присилно ќе наплаќа

Управата за јавни приходи упати повик до сите граѓани кои имаат заостанати долгови за РДТ да ги платат во најкраток можен рок, бидејќи од 15 ноември ќе започне процесот на присилна наплата со извршување со што трошоците за граѓаните ќе бидат значително повисоки, а исто така ќе се соочат со блокирање на сметките. Од УЈП апелираат да се провери за колку сметки се должи и долговите да се платат на повеќе расположливи начини, вклучувајќи и онлајн наплата.