Friday, Mar 23, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаНови 125 војници во Армијата на Република Македонија

Нови 125 војници во Армијата на Република Македонија

Објавени се решенијата за вработување на нови 125 професионални војници во специјалните единици и другите родови во Армијата од страна на Министерството за одбрана.

Процесот за селекција на војниците опфатил 24-дневен селективен курс кој бил организиран и воден од припадниците на полкот за Специјални единици.
Министерот за одбрана, Зоран Јолевски, предвидува вработување на уште 125 војници за кои вториот конкурс треба да биде објавен наскоро.