Monday, May 21, 2018
HomeРЕФЛЕКТОРМедиумиНападната редакцијата на Russia Today, прободени се три лица

Нападната редакцијата на Russia Today, прободени се три лица

Две се загинати, а едно е повредено во упад на непознат сторител во редакцијата на Russia Today која се наоѓа во Тел Авив. Новинарката Paula Slier сведочи за трагичната смрт на своите колеги новинари.
russia today napad1


„Потврдена е смртта на двете лица. Првата жртва, на возраст од 30 години, е прободена додека се молел во импровизираната синагога. Се уште не е утврдено дали и второто лице се наоѓало на истата локација.“


Полицијата се сомнева во 38-годишен маж кој доаѓа од Хеброн и за кој нема подетално информации за тоа дали легално престојува во Израел.