Sunday, May 20, 2018
HomeДЕНЕШНАРегионФото: Од Ниш до Белград со нов брз воз

Фото: Од Ниш до Белград со нов брз воз

Од Ниш до Белград ќе сообраќа нов воз што ќе се движи со максимална брзина од 160 километри на час. Возот на швајцарската компанија „Штадлер“ е наменет за регионалниот железнички патнички сообраќај, а наскоро ќе почне да сообраќа на оваа релација.
voz1
Новоформираното акционерско друштво „Србија воз“ го претстави новиот воз. „Железници Србија“, потпишале договор со швајцарската компанија „Штадлер“ за испорака на 21 воз, чија вредност е 99 милиони евра.
voz2
voz3
voz4