Friday, Apr 20, 2018
HomeДЕНЕШНАЕкономијаДржавата ќе им плаќа пола камата на земјоделците за ИПАРД

Државата ќе им плаќа пола камата на земјоделците за ИПАРД

ZEMJODELI 2

Од министерството за земјоделство посочија дека годинава ќе започе реализирање на предвидената мерка за кофинансирање на камататите за проектите добиени од ИПАРД програмите со тоа што државата ќе им исплаќа на земјоделците до 50 проценти од каматата на годишно ниво. Оваа мерка ќе важи за каматни стапки до 8 проценти на средствата добиени од ИПАРД кои не се повисоки од 500 илјади евра вкупно.