Sunday, Jun 17, 2018
HomeДЕНЕШНАРегионДевојче од Белград за малку прегазено играјќи Pokemon Go

Девојче од Белград за малку прегазено играјќи Pokemon Go

pokemon go1

Невнимателноста при играњето на глобалниот феномен Pokemon Go пристигна и на Балканот и 13 годишно девојче е удрено од автомобил додека бркала покемони со смартфонот.

Според очевидци, таа истрчала на улица за да го фати покемонот, без да погледне кон автомобилот кој доаѓал. Повредите се тешки и сериозни, но е надвор од животна опасност.

Pokemon Go се игра преку камерата на смартфонот и GPS локаторот, па така секоја локација е дел од играта со што се добива впечаток на релност, но мора да се внимава на сообраќајот и самиот терен за да не дојде до повреди или фатални последици.