Friday, Jun 15, 2018
HomeАЈНШТАЈНИЈАКосмосБаз Олдрин ги откри трошоците за стапнувањето на Месечината

Баз Олдрин ги откри трошоците за стапнувањето на Месечината

Легендарниот астронаут Баз Олдрин објави повеќе непознати слики кои откриваат детали за Аполо мисијата со која САД за прв пат во историјата испрати и успешно слета човечки екипаж на вонпланетарно тело. Олдрин беше вториот човек кој чекореше по Месечината, веднаш зад Нил Армстронг, а сега објави слики за трошоци за царина, користење на владини вселенски летала и премин преку граница.

apolo misija

Како што може да забележите повеќето од документите се чиста формалност колку да се запазат сите процедури за движење на астронаутот од тренинг центарот и полетната рампа во Кејп Кенеди во Флорида.

image

image

Покрај документите за „премин преку граница“ Олдрин откри и многу интересен документ за плаќање на 33.31 долари за користење на вселенското летало Аполо 11 со кое стана дел од историјата.