Sunday, May 20, 2018
HomeДЕНЕШНАЗголемен интензитет на сообраќај надвор од градските средини

Зголемен интензитет на сообраќај надвор од градските средини

Според информациите од АМСМ сообраќајот се одвива по суви коловози.

Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е зголемен. На граничните премини нема подолги задржувања за влез и за излез од државата.

Од 01.07. до 31.08. на државните патишта во Република Македонија има времен режим на сообраќај со кој се забранува движење на тешки товарни возила чијавкупна маса надминува 15 тони

Временските интервали во викендите се: петок од 15:00 до 22:00 часот, сабота од 07:00 до 12:00 и од 18:00 до 24:00 часот и недела од 07:00 до 22:00 часот.