Sunday, Jun 17, 2018
HomeДЕНЕШНАЕкономијаЗемјоделците ќе добијат совети за заштита од климатските промени

Земјоделците ќе добијат совети за заштита од климатските промени

ZEMJODELI 2

Продолжува проектот на Агенцијата за подршка и развој на земјоделеството, а подржан од УСАИД за кревање на свеста за последиците од климатските промени. Токму земјоделците може да бидат најпогодени бидејќи изменетите временски услови може да ги уништат нивните посеви. За доделување на совети и нови информации обуката ќе се спроведе во овоштарник во Младо Нагоричане, а главната тема ќе биде заштита на насадите од претеранотот и штетно зрачење на сонцето.