Friday, Apr 20, 2018
HomeДЕНЕШНАПолитикаВМРО посине: Сега ќе ги слуша идеите на народот

ВМРО посине: Сега ќе ги слуша идеите на народот

Владеачката партија ВМРО-ДПМНЕ ја започна новата кампања за предизборниот период која во фокусот ќе ги има идеите на народот. На овој начин властодршците се надеваат дека ќе ги одбранат македонските националнси интереси и вниманието ќе го добие секојдневниот граѓанин кој е задоволен со веќе сработеното. Тоа се поклопува и со актуелните медиумски активности на Владата на Република Македонија во посета на секое населено место и слушање на локалните проблеми и потреби.stavreski idei vmroПремиерот и во своите јавни настапи често повторуваше дека народот е тој кој ќе ја донесеа конечната оценка. Идеите ќе се собираат во штабовите, но и активистите ќе се пуштат на терен за да ја чијат сечија потреба. gruevski narodИсто така идеја за можната предизборна програма ќе може да пријавувате и на веб сајтот на партијта. ВМРО-ДПМНЕ по повод новата кампања се ребрендираше и ја присвои сината кои на многумина им асоцира на опозиционата партија СДСМ и го нема традиционалното десничарско црвенило.