Sunday, Apr 22, 2018
HomeИздвојувамеВидео: Машина, вашиот пинг-понг партнер!

Видео: Машина, вашиот пинг-понг партнер!

После 2 години конструкција, германска компанија изработи робоот способен пасивно да ве придружува во пинг-понг. Под пасивно се мисли дека едина работа која роботот не може да ја направи е да сервира!

Роботот под име „UHTTR-1“ е изработен во исто време со роботот на компанијата „Kuka“, која во соработка
си легендата во пинг-понгот Тимо Бол, направија исто така екстремно моќен робот да служи како противник!