Wednesday, Jun 19, 2024
HomeГИГА БАЈТГејминг(Видео) Го одбележа детството на многу: Се враќа легендарната игра “Crash“

(Видео) Го одбележа детството на многу: Се враќа легендарната игра “Crash“

“Crash Bandicoot“ е легендарен лик од истоимените серијали на видео играта која остана длабоко врежани во сеќавањата на голем број играчи.

Енди Гевин и Џејсон Рубин во 1996 година, во студиото “Naughty Dog“, тие создале една од оние приказни кои траат вечно.

Може да изгледа претерано, но побарувачката за нови “Crash“ изданија никогаш не престана иако последната игра беше излезена во 2010 година.

Сепак, на 30 јуни ќе излезе “Crash N. Sane Trilogy“, компилација од трите игри “Crash Bandicoot“, “Cortex Strikes Back“ и “Warped“, и сите сопственици на PlayStation 4 конзоли можат со задоволство да почната да ги тријат своите раце пристигнува нешто незаборавно.