Wednesday, Apr 25, 2018
HomeИздвојувамеВидео: Анимирана историја на САД – сатирата ја нема во учебниците!

Видео: Анимирана историја на САД – сатирата ја нема во учебниците!

Смешна и иронична анимација за историјата на Соединетите американски држави, преставено како нивните „стравови“ влијаеле на општеството што ги опкружува!

Креаторот Харлд Мос од „Flickerlab“, преку оваа анимација ја преставува сензитивноста на Америка кон расизмот низ историјата.