Friday, Mar 23, 2018
HomeДЕНЕШНАСкопјеУште колку жртви !?

Уште колку жртви !?

За подигнување на свеста на учесниците во сообраќајот за безбедноста на велосипедистите кои се едни од најчестите жртви на македонските улици започнува нова кампања со поставување на портокалови велосипеди кои ќе служат како предупредување.

kampanja velosipedisti

Со слоганите Уште колку жртви !? и Јас каде да возам, група на граѓани ја организираат оваа кампања, во надеж дека состојбите ќе се променат и ќе се намали бројот на настрадани велосипедисти.