Friday, Apr 20, 2018
HomeДЕНЕШНАЕкономијаУгостителските услуги во Македонија поскапи во мај

Угостителските услуги во Македонија поскапи во мај

hrana

Цените на угостителските услуги во мај годинава во однос на мај лани се зголемени за 0,3 отсто, соопшти Државниот завод за статистика.

Кумулативно за периодот јануари – мај 2016 година, во споредба со првите пет месеци од минатата година, цените на угоститетлските услуги се повисоки за 0,4 проценти.

Во мај годинава во однос на април цените на угоститетслките услуги останале на исто ниво.