Friday, May 24, 2024
HomePosts Tagged "женска трка"

За 4 дена традиционално ќе се одржи Авицена Женска Трка која веќе го сруши рекордот на пријавени учеснички. Околу 1.300 натпреварувачки ќе трчаат на патеката долга 2 км во Градски парк на 9ти април. Виз Ер Скопскиот Маратон ќе се одржи на 9ти мај и

Read More

Околу 1000 учеснички денес трчаа во името на здравиот живот. Женската трка предвидуваше трчање низ Градскиот парк Скопје. На На најдобрите во неколку возрасни категории им беа доделени медали и дипломи, а беше организирана и лотарија за сите учеснички. Трката е дел од промотивните активности за најмасовниот

Read More