Monday, Sep 21, 2020
HomePosts Tagged "зголемен број"

Зголемен е бројот на пациентите со алергии од сонце, од каснувања од инсекти, од цветањето на дрвјата и тревите, за разлика од порано, вели доктор Виолета Кузмановска од Кожниот оддел при Општата болница во Куманово. Пролетните денови и зголемување на јачината на сончевата топлина, цутење на

Read More

Расте бројот на патници кои се одлучуваат да патуваат со авион. Во првите седум месеци од годинава, бројката на превезени патници на двата аеродроми во земјава е зголемена за 22,5 проценти во однос на истиот период лани и превезени се 1.008.435 патници, информира Министерство за

Read More

Зголемен е бројот на пациенти во Делчево со симптоми на стомачен вирус. Само во Итната медицинска служба со карактеристичните болки во дигестивниот тракт, повраќање и дијареја, во август се примени 150 пациенти. Оваа бројка е двојно поголема ако се земе предвид дека голем дел од

Read More

Во текот на оваа сезона, во земјава се регистрирани вкупно 8.007 случаи на болни од грип. Само петтата недела од почетокот на годинава, во периодот од први до седми февруари, регистрирани се 3.127 случаи.Во споредба со истиот период од минатата година, вкупниот број пријавени случаи

Read More