Tuesday, Apr 7, 2020
HomePosts Tagged "пешачење"

Денеска Македонија ќе се брани од Охридското езеро. Иницијативата „За заедничка Македонија“ одржа протест во чамци и бродови и ги повтори своите барања од Охридското езеро. Откажување од тиранската платформа, да не се бира претседател на собранието на РМ кој не се откажал од тиранската платформа,

Read More

Околу 100.000 лица се упатиле кон Северна Сирија кон блокираната граница со Турција бидејќи војската на Исламската држава напредува кон два бунтовнички града, велат хуманитарните организации. Напредувањето на Исламската држава во покраината Алепо бидејќи е потисната од покраината Рака за време на големите офанзиви на

Read More

Пешачењето може да ве поттикне да размислувате креативно, сугерира истражувањето спроведено од страна на американскиот универзитет Санта Клара. Десетици студенти биле дел од тестирањето во две фази, додека седеле и додека оделе на подвижна лента. Резултатите покажале дека одењето било поврзано со поголема снаодливост во ситуациите

Read More