Saturday, Apr 4, 2020
HomePosts Tagged "седење"

Рочиштето за случајот „Поткуп“, во кој обвинет е лидерот на СДСМ, Зоран Заев, денеска беше повторно одложено, откако адвокатите на одбраната побараа Обвинителството за гонење организиран криминал и корупција да им достави копии од доказите за случајот. Судијката Дијана Груевска-Илиевска го прифати барањето на одбраната и

Read More

Пешачењето може да ве поттикне да размислувате креативно, сугерира истражувањето спроведено од страна на американскиот универзитет Санта Клара. Десетици студенти биле дел од тестирањето во две фази, додека седеле и додека оделе на подвижна лента. Резултатите покажале дека одењето било поврзано со поголема снаодливост во ситуациите

Read More

Министерството за здравство во Финска повикало на повремено конзумирање оброци во стоечка положба, станува збор за сегмент од кампањата против ,,седечки начин на живот” која се спроведува во оваа земја.На Финците исто така им се препорачува стоејќи да читаат весник и да конзумираат кафе-пренел порталот

Read More