Wednesday, Nov 18, 2020
HomePosts Tagged "меѓународна"

Во рамките на меѓународната акција наречена „Балкан“, разбиена е орагнизирана група на шверцери на дрога по потекло од Балканот. Во акцијата, спроведена во Албанија, Македонија, Косово, Грција, Бугарија, Турција и Италија, се уапсени најмалку 30 лица, а по 23 е издадена меѓународна потерница под сомнеж за

Read More

Започнува најстарата ликовна манифестација во Македонија.  Овогодинешното 52 издание на Меѓународната ликовна колонија во Струмица ќе започне со ретроспективната изложба ,,Ликовна резонанца” на академскиот сликар Марјан Пецев-Захов и со претставување на годинашните учесници, 14 уметници од Русија, Турција, Бугарија, Полска, Црна Гора и од Македонија ќе

Read More