Friday, Oct 16, 2020
HomePosts Tagged "колонија"

Започнува најстарата ликовна манифестација во Македонија.  Овогодинешното 52 издание на Меѓународната ликовна колонија во Струмица ќе започне со ретроспективната изложба ,,Ликовна резонанца” на академскиот сликар Марјан Пецев-Захов и со претставување на годинашните учесници, 14 уметници од Русија, Турција, Бугарија, Полска, Црна Гора и од Македонија ќе

Read More

Започнува  осмото издание на интернационалната ликовна колонија ,,Дрен" Во манастирот ,,Све Илија” во селото ,,Дрен” почнувајќи од денеска па се до 20 јули, ќе творат реномирани умтници од Србија,Турција,Русија и Македонија.  Уметничките дела кои ќе бидат создадени на оваа колонија  ќе бидат презентирани на 4 септември

Read More

Повеќе од 30 уметници од Македонија, Србија, Грција, Египет, Мексико, Монголија, Полска, Франција, Бугарија, Словенија, Романија,Турција и Италија инспирирани од сите убавини кои ги нуди општина Вевчани ќе творат на шестата Меѓународна ликовна колонија „Вевчански видувања“. [caption id="attachment_2709" align="alignleft" width="300"] HPIM1348.JPG[/caption] Вевчани е место кое само по

Read More