Sunday, Nov 22, 2020
HomePosts Tagged "ликовна"

Започнува најстарата ликовна манифестација во Македонија.  Овогодинешното 52 издание на Меѓународната ликовна колонија во Струмица ќе започне со ретроспективната изложба ,,Ликовна резонанца” на академскиот сликар Марјан Пецев-Захов и со претставување на годинашните учесници, 14 уметници од Русија, Турција, Бугарија, Полска, Црна Гора и од Македонија ќе

Read More

Започнува  осмото издание на интернационалната ликовна колонија ,,Дрен" Во манастирот ,,Све Илија” во селото ,,Дрен” почнувајќи од денеска па се до 20 јули, ќе творат реномирани умтници од Србија,Турција,Русија и Македонија.  Уметничките дела кои ќе бидат создадени на оваа колонија  ќе бидат презентирани на 4 септември

Read More