Thursday, May 28, 2020
HomePosts Tagged "јули"

Американската Национална аеронаутичка и вселенска администрација (НАСА) соопшти дека јули бил најтопол месец на планетата Земја откако се мерат температурите. Температурите во изминатиот месец биле за 0,84 степени Целзиусови над просекот, а за 0,1 степен над досегашниот рекорд од јули 2011 година. НАСА најавува дека драматичниот раст

Read More