Wednesday, Sep 16, 2020
HomePosts Tagged "изборни листи"

Државната изборна комисија констатираше недостатоци во кандидатските листи за пратеници на НДМ и СДПМ, единствените две партии кои ќе одат на избори покрај ВМРО-ДПМНЕ. Партиите кои ги водат Јанко Бачев и Бранко Јаневски ќе имаат рок од 48 часа да ги отстранат неправилностите за нивните листи

Read More

Али Ахмети лидерот на владејачката албанска партија ДУИ потенцираше дека предложената активна регистрација е тешко изводлива и доколку дојде до наложување за саморегстрација не смее потоа да се негира правото на глас на лицата кои нема да успеаат да се запишат во избирачкиот список, што

Read More

Сојузот на Aлбанците, формиран неодамна од Движењето за реформи на ДПА предводено од струшкиот градоначалник Зијадин Села и од партијата НДП, ја одржа првата средба на работните групи на партиите, кои имаат цел да изработат заедничка платформа за претстојните парламентарни избори. Средбата се одржа во

Read More