Sunday, Apr 5, 2020
HomePosts Tagged "HP"

Компанијата Hewlett-Packard HP разви нов систем за своите лаптоп компјутери кои оневозможуваат на други луѓе од страна да гледаат што има на екранот. HP разви нов екран кој го намалува аголот на гледање со притисок на тастер, што значително отежнува од страна да се гледа

Read More

Компјутерскиот гигант Hewlett-Packard ќе биде принуден да отпушти дури 30 вработена од глобалната работна сила со која располага поради лошите финансиски резултати во последната година. HP има се послаба продажба на лаптопи каде доминацијата ја одржуваат Lenovo и Asus, а лошо му оди и во

Read More