Sunday, Apr 5, 2020
HomePosts Tagged "екран"

Компанијата Hewlett-Packard HP разви нов систем за своите лаптоп компјутери кои оневозможуваат на други луѓе од страна да гледаат што има на екранот. HP разви нов екран кој го намалува аголот на гледање со притисок на тастер, што значително отежнува од страна да се гледа

Read More

Можеби звучи шокантно, но најновото истражување покажало дека екраните на смартфоните и таблетите се преполни со страфилококи бактерии, односно имаат застрашувачки 20 пати повеќе бактерии од ВЦ шољите. Проблемот е што овие уреди постојано ги допираме со рацете пренесувајќи бактерии на екраните, а исто така

Read More