Monday, Jul 6, 2020
HomePosts Tagged "Хидроцентрала"

Трајното решение за квалитетно водоснабдување на Виница и околните населени места Градец и Лески општина Виница е во изградба на мини акумулација и мала хидроцентрала на Градечка река, чиј воден потенцијал во текот на целата година е мошне голем, информира денеска Игор Спасевски, директор на

Read More

Без да се добие согласност од албанска страна, Македонија нема да го протурка проектот „Луково Поле“. Вакви смирувачки пораки добил албанскиот министер за енергетика и индустрија, Дамиан Ѓинкнури, од македонскиот колега Беким Незири на средбата во Стуга. Прашањето за изградбата на овој проект предизвикало огромни

Read More