Sunday, Jun 28, 2020
HomeФЕР ПЛЕЈФудбалСтилјан Петров ја победи леукемијата и се врати како херој

Стилјан Петров ја победи леукемијата и се врати како херој

stiljan petrov

Бугарскиот фудбалски интернационалец Стилјан Петров има неверојатна животна приказна. Пред 5 години беше принуден да се повлече од спортот бидејќи боледуваше од леукемија, но сега успешно ја надмина болеста и се врати на теренот. Тој влезе во игра за Астон Вила на пријателски натпревар против ГАК при што доби големи аплаузи од фановите. Петров има 37 години и со Астон Вила нема потпишан нов договор, но неговата волја е за секоја пофалба.