HomeРЕФЛЕКТОРЛитератураРаспишан конкурс за најдобар расказ-,,Вечер на Живко Чинго"

Распишан конкурс за најдобар расказ-,,Вечер на Живко Чинго"

Општина Охрид го објави конкурсот за најдобар расказ кој ќе биде прогласен на манифестацијата ,,Вечер на Живко Чинго”. Право на учество имаат сите полнолетни граѓани . Своите раскази можат да ги достават најдоцна до 31 јули.

Трудовите треба да се достават во печатена форма во три примероци под шифра, без лични податоци за авторот, на адреса: општина Охрид, улица „Димитар Влахов“ бр.57  со назнака „За конкурост за расказ“, стои во конкурсот.

Стручната жири комисија резултатите ќе ги објави на 8 август/. Авторот на најдобриот расказ ќе биде награден со парична награда во вредност од 30 000 денари, наградата свечено ќе биде доделена на 13 август  на манифестацијата ,,Вечер на Живко Чинго”

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com