HomeДЕНЕШНАРепубликаУниверзитетските професори Новковски и Јанкуловски ја продолжуваат трката за ректор на УКИМ

Универзитетските професори Новковски и Јанкуловски ја продолжуваат трката за ректор на УКИМ

Актуелниот декан на Медицинскиот факултет и професор по хирургија, Никола Јанкуловски и ексминистерот за образование и професор на ПМФ, Ненад Новковски, се двајцата кандидати кои остануваат во финалната трка за нов Ректор на УКИМ, одлучи ректорската управа на Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“.

Атанас Кочов, деканот на Машинскиот факултет, професорот Коле Василевски од Шумарскиот факултет, Елена Думова Јовановска од Градежен факултет и Александар Димитров од Технолошко-металуршкиот факултет, излегоа денеска од трката за нов ректор.

Конечните резултати за тоа кој ќе биде ректор на УКИМ ќе се знае на 27 јуни,  кога ќе гласа Сенатот.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com