Tuesday, Jan 26, 2021
HomePosts Tagged "кандидати"

Денеска Србија одбира претседател. На овие избори, право на глас имаат 6.724.949 гласачи, кои ќе можат да гласаат на 8.396 гласачки места. Гласачите од Србија во Велика Британија, Канада и САД гласаа вчера, додека во другите држави гласањето ќе биде спроведено денеска. Правилата за известување се

Read More

Македонија треба да предложи нов кандидат кој ќе ја замени судијката Мирјана Лазарова Трајковска, чиј мандат во Европскиот суд за човекува права истекува кон крајот на годинава. На листата на потенцијални кандидати се најдоа јавниот обвинител Јован Илиевски, уставниот судија Наташа Габер-Дамјановска и амбасадорот на

Read More

Десетина кандидати се во трка за петти член на Ад хок телото за медиуми. Сефер Тахири, Бесмира Ејупи, Илир Ајдини, Ајат Реџепи, Даут Даути, Фитим Кријезиу, Лулзим Хамиди, Јосиф Џочков и Петрит Сарачини се имињата за кои утре ќе одлучуваат четворицата веќе избрани членови во

Read More

Европската фудбалска федерација (УЕФА) ги објави имињата на тројцата играчи кои се во трка за признанието најдобар фудбалер на Европа за сезоната 2015/2016. Аргентинецот првпат по подолго време не е номиниран меѓу тројцата најдобри фудбалери во Европа. Како и во претходните години, новинари од сите 55

Read More

Над дваесет лица се пријавиле на конкурсот кој СДСМ го објави за избор на кандидати за ад хок телото за регулација на медиумите и позицијата главен и одговорен уредник на јавниот сервис. По ова следуваат консултации со новинарските здруженија, по што СДСМ ќе го предложи

Read More

Денеска во касарната Ѓорче Петров, се спроведе втората фаза за прием на кандидати за полициски службеници каде пријавените кандидати имаа физички проверки. На последниот конкурс за полицајци за 600 работни места конкурирале 3972 кандидати.

Read More

Студентот на Медицинскиот факултет, Стефан Василевски и студентот на ФИНКИ, Давор Поповски се новите двајца кандидати за претседателското место на Студентскиот парламент на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“. Од СПУКМ информираат дека Василевски бил поддржан од шест матични студентски парламенти на УКИМ, додека Поповски од седум матични студентски

Read More

Денеска започнува изборната кампања за нов претседател на Студенскиот парламент на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ и ќе трае до 28 јуни. Гласањето ќе се одржи на 30 јуни, непречено од 9-16 часот на 23 факултети на УКИМ. Двајцата кандидати кои ќе се натпреваруваат во оваа

Read More

Советот на јавните обвинители на Република Македонија денеска треба да избере четворица членови на Советот од редот на јавните обвинители од подрачјето на Вишото јавно обвинителство Скопје, Вишото јавно обвинителство Гостивар и Вишото јавно обвинителство Битола, како и од посебната листа на кандидати на јавни

Read More

Актуелниот декан на Медицинскиот факултет и професор по хирургија, Никола Јанкуловски и ексминистерот за образование и професор на ПМФ, Ненад Новковски, се двајцата кандидати кои остануваат во финалната трка за нов Ректор на УКИМ, одлучи ректорската управа на Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“. Атанас Кочов, деканот на

Read More