HomeДЕНЕШНАРепубликаПолициите од Скопје до Виена ќе се координираат за бегалците

Полициите од Скопје до Виена ќе се координираат за бегалците

Со оглед на можното засилување на бегалската криза и поголемиот прилив на мигранти Министерства за внатрешни работи на земјите на Балканската рута како и на Австрија ќе имаат работен состанок за координација и создавање на поефикасна стратегија. Средбата е иницирана од Бирото за јавна безбедност при МВР и на неа ќе учествува директорот Горанчо Савовски, државниот секретар на МВР Анастасија Иливеска, како и директори на полициите од Белград, Загреб, Љубљана и Виена.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com