Sunday, Jun 17, 2018
HomeАЈНШТАЈНИЈААтласПерсискиот Херкул им се закани на ИСИС: Подготвен сум да ги уништам

Персискиот Херкул им се закани на ИСИС: Подготвен сум да ги уништам

iranski herkul

Дали новиот Херкулес ќе го спаси светот од ИД? Билдерот, кој многумина го нарекуваат „иранскиот Хулк“ вели дека е подготвен да се бори против Исламска држава.
iranski hulk 1Саџад Гариби изјави дека своите 175 килограми ќе ги искористи во борбата против џихадистите. Тој ја објави оваа негова доброволна мисија на Инстаграм, каде има 127 илјади следбеници. За Гариби не се знае многу, но познато е дека овој „Персиски Херкул“, како што е неговиот друг прекар, може да подигне тежина од 200 килограми и да ги брани боите на Иран во натпревари каде треба да се покаже сила. Останува да видиме дали билдерот навистина ќе биде новиот спасител.