Friday, Mar 16, 2018
HomeДЕНЕШНАЕкономијаОвие стари српски банкноти можат да ви донесат многу пари – проверете дали имате по дома

Овие стари српски банкноти можат да ви донесат многу пари – проверете дали имате по дома

dinari

100 српски динари, вредат околу 5о денари, освен ако не станува збор за банкнота од 1884 година. Таа банкнота вреди 15.000 евра.

Цената на старите банкноти зависи од зачуваноста на банкнотата и реткоста, а најскапа на Балканов е токму 140 години старата банкнота од 100 динари. Следна по вредност е банкнотата од 10 динари од 1885 година, која вреди околу 8.000 евра. Доколку во некоја фиока низ домот имате стари банкноти, проверете да не имате некоја од овие.
dinari1