Saturday, Apr 21, 2018
HomeДЕНЕШНАЕкономијаОДВ Електрик ќе вработи 1000 лица со нова фабрика

ОДВ Електрик ќе вработи 1000 лица со нова фабрика

Германската компанија ОДВ Електрик потпиша договор за изградба на фабрика со автомобилски компоненти во индустриската зона на Охридско-струшкиот регион со инвестиција во вредност од 15 милиони евра.

Досега ОДВ Електрик функционира со еден тест погон во ЕМО Охрид каде има вработени стотина лица, а откако ќе заврши изградбата на новата фабрика ќе се вработат 1000 лица за целосниот капацитет.