Sunday, Jun 17, 2018
HomeСТУДЕНТУМНовите филмаџии ја започнаа академската година во Охрид

Новите филмаџии ја започнаа академската година во Охрид

film ohrid2

Студенти од земјава и странство ја започнаа првата акедемска година на новата образовна институција Филсмска академија – Институт за филм Охрид со што започна да се реализира долго подгтвуваниот проект на Министерството за образование и реномираната филмска школа ФАМУ од Прага. 13 студенти добија целосни стипендии и тие ќе следат постдипломска настава за сценарио и креативна продукција.