HomeГИГА БАЈТСмартфонНикој нема да може да ве шпионира на Facebook Messenger

Никој нема да може да ве шпионира на Facebook Messenger

Facebook се вклучува во битката за заштита на приватноста на корисниците и следењето на комуникациите од страна на безбедносните служби со тоа што наскоро ќе воведе целосна енкрипција на апликацијата за допишување Facebook Messenger. Енкрипција веќе воведоа популарните сервиси Viber и WhatsApp кој токму за ова прашање води судски спор со властите во Бразил.

Извор: telefoni.mk

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com