Friday, Apr 3, 2020
HomeАЈНШТАЈНИЈАДосие XНАСА: Ако гледате вонземјани на Марс, тоа е фата моргана

НАСА: Ако гледате вонземјани на Марс, тоа е фата моргана

НАСА повторно мораше да одговори на официјалните барања од Уфолозите за објаснување на чудните форми кои се појавија на најновите слики од карпести предели на Црвена планета. Ако го оставите мозокот препуштите на имагинацијата ќе погледнете можеби и чудовишта кои се кријат на влезовите на наведените пештери.

mars vonzemjani2

НАСА објаснува дека тоа се должи на способноста на мозокот за креирање на полна слика и празнините и сомнителните делови сами ги поплнувате со одговорот кој ви се чини дека е најочигледен или одреден од претходно влијание преку поп културата или општото знаење. Затоа одговорот на НАСА е не верувајте на се што ќе „видат“ вашите очи, па дури и ако се сомнителни форми сликани на Марс.