Thursday, Jun 4, 2020
HomeГОВОРНИЦАСатираMAKEDON’T за НЕ во ЕУ, како ќе се нарекуваат другите референдуми низ Европа?

MAKEDON’T за НЕ во ЕУ, како ќе се нарекуваат другите референдуми низ Европа?

brexzit bb

Излегувањето на Британија од Европската унија популарно се нарекува Брегзит. Откако Брегзит навистина се случи, другите земји членки почнаа да смислуваат имиња за домашниот референдум, доколку се случи. Како би звучело тоа за дел од европските земји? Австрија ла виста…
referendumi
Бидејќи Македонија се уште не е членка на ЕУ, а има такви амбиции, кај нас би можело да се спроведе референдум: Дали сте за влез во Унијата? Позитив.мк предлага име за референдумот – MAKEDON’T.
makedonija

автор: Христијан Станоевиќ