Friday, Apr 27, 2018
HomeФЕР ПЛЕЈФудбалМакедонија тоне на фудбалската ранг листа

Македонија тоне на фудбалската ранг листа

Македонскиот фудбал според ранкингот на ФИФА продолжува да тоне и сега се наоѓа на 105-тото место што е еден од најслабите рејтинзи досега, а мал куриозитет е тоа што дури и држави со полуаматерски репрезентации како Фарски Острови се пред нас. Во најновото рангирање во топ 10 влегоа Колумбија и Романија, а лидер е Аргентина.