Wednesday, Mar 21, 2018
HomeДЕНЕШНАЕкономијаКинеските власти направија хаос со паричните бонуси за Нова година

Кинеските власти направија хаос со паричните бонуси за Нова година

kina crveno

Кинеската комунистичка партија оваа година реши да биде дарежлива кон најсреќните посетители на владините веб страни каде имаа шанса да добијат вредни парични бонуси. За време на Кинеската Нова година постои традиција во која постарите членови на семејството им дела на младите црвени пликоа со пари за да имаат среќа и благодет.

kina crveni plikoaИнтернет корисниците на владините сајтови, но и на големите онлајн трговци како Alibaba побрзаа да ги искористат бонусите. За жал, многумина останаа со празни раце, со што целата акција добива горчлив вкус но, место за големи критики нема.