Monday, Apr 23, 2018
HomeДЕНЕШНАСветКим Џонг Ун продолжува со егзекуции на високи функционери

Ким Џонг Ун продолжува со егзекуции на високи функционери

Лидерот на Северна Кореја Ким Џонг Ун наредил егзекуција на уште еден висок функционер, овој пат на заменик премиерот Чо Јонг Гон кој бил стрелан поради несогласување за политиките околу пошумување, јавува јужнокорејската агенција Јонхап.

Чо Јонг Гон бил еден од делегатите кој се залагал и за возобновување на соработката со Јужна Кореја.