Sunday, Apr 22, 2018
HomeДЕНЕШНАСкопјеКејот „украсен“ со уште еден споменик!

Кејот „украсен“ со уште еден споменик!

СКОПЈЕ ЗА НАСЛОВ

Долж реката Вардар, поточно покрај ГТЦ никна уште еден спопменик. Како што објави ТВ 24 вести, засега е непознато кој е овој споменик, бидејќи претходно немаше никаква најава за неговото поставување. Нема информации дали е дел од проектот “Скопје 2014″, кој го нарачал, кој го изработил и кој историски момент е пресликан со овој паметник.

Освен работниците кои работеа на негово монтирање и откривање и патем не изустија ниту збор за споменикот, друг релевантен извор кој ќе даде објаснување на ова здание засега нема.

24вести:

INSERTI NOV SPOMENIK NA KEJ 26 12 by 24vesti