Tuesday, Apr 24, 2018
HomeДЕНЕШНАПолитикаФранцуска делегација за европски прашање на средби во Скопје

Француска делегација за европски прашање на средби во Скопје

Француска делегација од министерството за надворешни работи ќе престојува во Скопје за да се разговара за евроинтеграцискиот процес на Македонија. Делегацијата ќе биде предводена од Арлем Дезир државниот секретар за европски прашања кој ќе се сретне со својот колега Фатмир Бесими, а ќе има и средба со Комисиите на собранието за надворешни работи и европски прашања.