Monday, Sep 28, 2020
HomeДЕНЕШНАПолитикаФото: Моторџиски „се брани“ Македонија, денешниот протест на чопери

Фото: Моторџиски „се брани“ Македонија, денешниот протест на чопери

za zaednicka makedonija protest 3

Ленин Јовановски со моторџиската група го предводеше денешниот протест на иницијативата „За заедничка Македонија“. Организаторите исто така пристигнаа во првите моторџиски редови. Тие качени на своите мотори на кои се вееше македонското знаме ја возеа патеката од пред владата до Собранието, а накратко се задржаа и пред канцеларијата на претседателот Ѓорге Иванов за да му се заблагодарат за она што го прави за земјата. На денешниот протест се приклучи и Сашо Гигов Гиш. Инаку, за потсетување, Ленин Јовановски директорува со приватниот автобуски градски превоз.
protest

za zaednicka makedonija protest 2

za zaednicka makedonija protest 4

za zaednicka makedonija protest
Инаку, корисниците на Твитер заедницата се пошегуваа со денешниот протест, па прашаа што следи по велоситедите, моторите… Дали можеби утре ќе дојдат со авиони праша еден твитерџија.